Web Analytics Made Easy - Statcounter

خودروی برقی ساینا با همکاری مرکز تحقیق و نوآوری سایپا و دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی خواجه نصیر ساخته شد.

مهندس رزاق بلوری افشار با اشاره به رونمایی از این خودرو با حضور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در مرکز تحقیقات و نوآوری سایپا، به خبرنگار علمی ایرنا گفت: ساخت این خودروی برقی روی خودروی ساینا اجرا و در نتیجه ساینا به خودروی تمام برقی کاملا مدرن و به روز تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در ایران در مورد ماشین برقی خیلی صحبت شده است، برای نمونه من پیش از این خودروی قاصدک نصیر را ساخته بودم. اما بیشتر خودروهای برقی برای مسابقه یا ابتکار شخصی بوده و قابلیت استفاده عام را در شهر نداشته، محدود بوده یا استانداردهای روز دنیا را نداشتند.

مهندس افشار افزود: این خودرو در مرکز تحقیقات و نواوری سایپا و با همکاری دانشکده مکانیک دانشگاه خواجه نصیر کامل ترین ماشین برقی در ایران است؛ زیرا همه محاسبات با مشاوره شرکت معتبر پانچ پاورترین/punch powertrain بلژیک انجام شده است.

وی یادآور شد: متولی اصلی مرکز تحقیق سایپا بوده که روی ساخت و توسعه ماشین های برقی کار می کند و سرمایه گذاری برای برقی شدن این خودرو را انجام داده، نصب، جانمایی و جاسازی تجهیزات برقی نیز در دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه خواجه نصیر انجام شده است و در واقع ساخت این خودرو نتیجه همکاری خوب صنعت و دانشگاه به شمار می رود.

عضو هیأت مدیره ماد صنعت نصیر در توضیح این خودرو افزود: این خودروی برقی بعد از هر بار شارژ ۲۰۰ کیلومتر داخل شهر و ۳۰۰ کیلومتر خارج از شهر حرکت می کند.

وی در مورد مزیت خودروهای برقی برای کاهش آلودگی هوا گفت: این تنها راهکار ما در این زمینه است و دولت باید با سازوکارهایی هزینه خرید آن را برای مردم کاهش دهد. البته خودروهای هیبریدی هم در این زمینه خوب هستند ولی میزان شارژ آنها برای ترافیک سنگین شهر تهران کافی نیست.

افشار در مورد زمان ساخت این خودرو گفت: حدود ۲ ماه کار سخت کرده ایم و با توجه به آماده بودن نمونه اولیه انتظار داریم تا سال آینده تعداد انبوه آن به بازار بیاید. زیرا کار اولیه انجام شده و در تولید انبوه باید تغییراتی در کارخانه مناسب کار ربات ها داده شود.

مدیر اجرایی طرح ساینا الکتریکی در حاشیه بازدید سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور از رونمایی نخستین خودروی برقی سایپا، با بیان اینکه در جهت اجرای سیاست های کلی سایپا، حفاظت از محیط زیست و کاهش مصرف سوخت درصدد تولید خودرویی تمام برقی برآمده ایم، گفت: ساینا برقی(EV) در ۲ پلت فرم X200 و SP100 تولید می شود که این ۲ مدل طبق سیاست های سایپا در حال تجهیز شدن به فناوری موتور برقی است.

این کارشناس بیان کرد: کاهش مصرف سوخت و آلایندگی علت اصلی تولید خودروهای برقی خصوصا در کشور بوده و این خودرو با همکاری مرکز تحقیقات سایپا و دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی طراحی و ساخته شده است.

وی با تأکید بر اینکه قدرت موتور تمام برقی این خودرو حدود ۷۰ کیلووات است، افزود: ساینا بسته به نوع باطری انتخابی ازجانب مشتری امکان پیمایش از ۱۷۰ کیلومتر تا ۲۱۰ کیلومتر را خواهد داشت. این خودرو قابلیت شارژ سریع و شارژ عادی را دارد که ساینا حدود ۴۰ دقیقه زمان نیاز دارد تا با شارژ سریع نیروی خود را بازیابی کند، همچنین از طریق شارژ عادی این خودرو برای دریافت نیروی کامل خود سه ساعت و ۴۰ دقیقه زمان نیاز خواهد داشت.

این کارشناس در ادامه گفت: وزارت نیرو هم برای شارژ این خودرو طرحی را در قالب فهام در نظر گرفته که با همکاری شهرداری در حال گذراندن مراحل اولیه خود است.

وی افزود: قیمت ساینا (EV) هنوز مشخص نشده است و عرضه آن در بازار از زمانی که با حمایت های دولتی شروع به کار کنیم ۱۸ ماه زمان خواهد برد.

قیمت تمام شده این خودرو نیز در حدود ۷۰ میلیون تومان است که رقم قابل توجهی نسبت به نسخه های بنزینی ساینا با قیمت ۲۸ میلیون تومان به نظر می رسد.

البته سایپا امیدوار است که با حمایت های دولتی و ارائه تسهیلاتی ویژه، قیمت تمام شده خودرو برای مشتریان به حدود ۴۰ میلیون تومان کاهش پیدا کند، هرچند که باید منتظر ماند و دید که آیا دولت و سایر نهاد های وابسته از توان مالی کافی برای ارائه سوبسید ۳۰ میلیون تومانی بر روی هر دستگاه ساینا برقی برخوردارند یا خیر؟

منبع: ساتین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت saten.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساتین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۱۲۶۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه

با اضافه شدن یک خودروی دیگر به سامانه یکپارچه تعداد خودروهای برقی عرضه شده به ۳ دستگاه رسید. همچنین قیمت قطعی ۳ خودرو و قیمت علی الحساب دو خودرو نیز اعلام شد.

به گزارش مشرق، سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که متقاضیان سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی که در اسفند ۱۴۰۱ ثبت نام کرده و اولویت آن‌ها مشخص شده، می‌توانند جهت انتخاب خودروها از روز یکشنبه مورخ ۱۴۰۳/۰۲/۱۶ تا ساعت ۲۳:۵۹ روز سه شنبه ۱۴۰۳/۰۲/۱۸ اقدام کنند.

طبق اطلاعیه سامانه در رابطه با این مرحله از عرضه خودروها، یک خودروی برقی دیگر در این مرحله عرضه شده است؛ بدین ترتیب متقاضیان از میان پنج خودروی عرضه شده که سه خودروی هیوندای ENS۱، لونا و هونگچی EQM۵EV برقی هستند، می‌توانند خودروی مدنظر خود را انتخاب کنند.

همچنین نیسان سانی (بنزینی) و لاماری‌ایما هیبریدی در این دور از فروش خودروهای وارداتی عرضه شده‌اند.

از این محصولات عرضه شده سه خودروی سانی، لاماری‌ایما و هونگچی دارای قیمت قطعی در مبادی ورودی و دو خودروی هیوندای ENS۱ و لونا دارای قیمت فروش علی‌الحساب در مبادی ورودی هستند.

دیگر خبرها

  • چطور باتری های لیتیومی صنعت خودرو را دگرگون کردند
  • قیمت روز محصولات سایپا دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه
  • مشخصات یک خودروی جدید ایرانی منتشر شد
  • فرصت سه روزه برای فروش خودرو‌های برقی وارداتی/ با کمتر از ۲ میلیارد تومان کدام خودروی برقی را می‌توان خرید؟
  • آغاز اولین فروش خودرو‌های برقی از عصر امروز
  • اولین دور فروش خودروهای برقی وارداتی آغاز شد
  • آغاز فروش اولین خودرو‌های برقی از عصر امروز
  • آغاز فروش خودروهای وارداتی از عصر امروز
  • قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول